In ultimii doi ani, cu totii am fost supusi unei presiuni fara precedent, ceea ce ne-a facut sa fim rezilienti la schimbarile rapide si neasteptate. Izolarea, restrictiile, agitatia publica, dezinformarea, teoriile conspirationiste, instabilitatea sociala si geopolitica au determinat companiile sa isi schimbe optica in comunicare, sa fie mai atente la vocea publicurilor interesate, sa se implice mai mult in comunitate. Intrebarea de pe buzele tuturor este acum: Cum actionam in vremuri tulburi? Urmariti o sesiune care va raspunde la multe intrebari actuale intre care:
Astazi vocea consumatorului este atat de puternica incat poate trece foarte usor de la admiratie la „cancel culture”. Pentru a castiga clientul de partea lor, multe companii cauta sa ofere experiente personalizate, care sa dovedeasca atentia fata de nevoile acestuia si sa ii ofere unicitate.
Transformarea domeniului Relatiilor Publice nu este un proces inceput in pandemie. E strans legat cu transformarea media din ultimii ani, cu ascensiunea social media, cu integrarea pe scara larga a unor noi tehnologii si cu evolutia asteptarilor consumatorilor. Ultimii doi ani au accelerat transformarea si ne-au pus in fata unor noi provocari. O sesiune de tendinte si realitati din comunicare
Pandemia a schimbat status-quo-ul in mai toate domeniile, inclusiv in cel al Relatiilor Publice. Dupa doi ani de adaptare la realitatea pandemiei, am intrat in anul in care trebuie sa relansam comunicarea companiilor, sa integram cu succes noi tactici si sa gasim noi cai de a ajunge la public.
Inca de la inceputul conflictului din Ucraina, brand-urile active in Romania au raspuns apelului umanitar al refugiatilor din tara vecina. La fel ca la inceputul pandemiei, campaniile obisnuite au fost inlocuite de actiuni concrete in sprijinilor celor care au fugit din calea razboiului. Un studiu de caz relevant pentru vremurile actuale.
Relatia cu media ramane in continuare importanta pentru brand-uri si agentiile de PR, chiar daca social media au acaparat o buna parte din atentia publicului. O buna colaborare cu media se bazeaza, printre altele, pe 3 R - receptivitate, reciprocitate, responsabilitate. O prezentare despre cum se face media relations la nivel global.
De mai bine de o luna, Ucraina trece prin clipe de groaza. Prinsa intr-un razboi nedept si nedorit, o tara intreaga face eforturi de neinchipuit pentru a nu cadea in fata invadatorului. Cum este viata in Ucraina? Cum a fost afectat domeniul comunicarii? Cum se implica oamenii de PR in aceste zile dificile?
Un ghid practic pentru a construi un sistem de monitorizare in social media, prin care brand-urile pot identifica amenintari, riscuri si oportunitati. Un sistem bazat pe modelul AMEC si pe KPIs cunoscuti. O demonstratie despre cum PR-ul poate genera vanzari, proteja reputatia companiilor si atenua riscurile in vremuri dificile.
Trecem printr-o perioada plina de transformari, iar relatiile publice au in fata noi provocari si oportunitati deopotriva. Cum te poti diferentia? Cu cat planifici mai in amanunt urmatorii pasi, cu atat mai bine vei fi pregatit sa gestionezi schimbarile care vor aparea. O sesiune care ne duce in culisele unor initiative deosebite.
Pandemia ne-a deschis noi canale de comunicare, ne-a testat creativitatea si agilitatea, ne-a pus in fata unei situatii fara precedent. Cu toate aceste provocari si multe altele, companiile au cautat sa se diferentieze si sa iasa in fata din multime, pentru a ajunge si ramane in atentia publicului.
Importanta emotionalului dincolo de functional, ca strategie pentru relevanta brandurilor. Despre biasuri implicite si explicite, cum ne influeenteaza si cum abordeaza brandurile perspective curajoase.
BAR (Barometrul Influentei in Social Media) nu este un top. Este un proiect de R&D destinat sa ne ajute sa intelegem mai bine ce este influenta, din ce e alcatuita si cum functioneaza in social media.
Un lucru esential in PR tine de abilitatea de a spune povesti. In Era Social Media, cand noua generatie vine cu noi asteptari si formele de expresie sunt multiple, povestile au nevoie de un boost. Aici intervine Experiential PR-ul, un nou mod de a spune povesti, creand in acelasi timp interactiuni cu publicul.
Brand-urile trebuie sa asigure o comunicare rapida, transparenta si autentica atat cu angajatii, cat si cu publicul larg. Mai mult, trebuie sa se asigure ca mesajelor lor sunt vazute si intelese. Cum te asiguri ca vei avea succes in campania ta?